zon

Nieuws

Workshop Weidevogels

Op zondag 10 maart verzorgt vogelaar Helma Scheeres weer een vogelworkshop, dit keer over weidevogels.

Onderdeel van de workshop is een excursie naar de Griendplas van de Wollebrand bij Honselersdijk. Gestart wordt in onze boerderij, waar uiteenlopende primaire en secundaire weidevogels op het scherm worden getoond en hun kenmerken en verschillen worden belicht. Vogels die behandeld worden, zijn bijvoorbeeld grutto, scholekster, kievit, tureluur, wulp, fuut, kluut, lepelaar, ijsvogel, wintertaling, bergeend en slobeend. Na deze presentatie ’s morgens gaat het om ongeveer 12.20 uur carpoolend naar de Griendplas. Daar geeft onze vogelaar op locatie verdere uitleg.

De workshop start om 10.00 uur; inloop/ontvangst vanaf 9.45 uur. Naar verwachting zijn we rond 14.30 uur weer terug op De Nijkamphoeve. Voor deze workshop wordt een deelnamebijdrage gevraagd van € 15,00. Dit is inclusief koffie/thee en cake bij ontvangst en een lunchpakket.

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen aan info@nijkamphoeve.nl. De minimumdeelnameleeftijd is 12 jaar. De deelnamebijdrage moet vooraf worden overgemaakt op rekening NL22RABO0168774615 onder vermelding van naam van de deelnemer en Vogelworkshop 10/3/2019.

Gelet op de excursie is het meenemen van een verrekijker en eventueel een camera de moeite waard.

 


Terug

Stages en maatschappelijke diensttijd

De Nijkamphoeve is voor het VSO, het Praktijkonderwijs, het VMBO en het MBO een erkend leerbedrijf op het gebied van dierenzorg en dienstverlening & groen. Naast stageplaatsen bieden wij ook plekken om maatschappelijke diensttijd te vervullen. Klik hier voor informatie.

De Nijkamphoeve op Pifworld.com.

DONEREN, klik hierAlvast bedankt voor uw bijdrage.

 

   Maak een actie